|
34538. | Odnośnie wpisu numer: 34533 Słuszność masz, i owszem, ale póki co próżne są Twe nadzieje.
PiS iławski nie ma wpływu na temat pracy szpitala powiatowego.
Szpitalem rządzi nadal i zarzyna go Nowoczesna PO. |
|
| PiS & Love |
| Iława, Środa 13-01-2016 |
|
34537. | Pod płaszczykiem obrony "zagrożonej wolności mediów", komisarze UE pokazali, jakie tak naprawdę cele przyświecają tej bolszewickiej organizacji, jaką jest Unia.
To pretekst do tego, aby pogrozić Polsce, bo widać gołym okiem, że dotąd płynący z kolonizowanej Polski do zagranicznych korporacji strumień miliardów euro, zaczyna gwałtownie opadać, a grozi mu niemal całkowite wyschnięcie sutego źródełka.
Trzeba więc coś robić i nowemu rządowi wybić z głowy niezależność, bo inaczej korporacje rozliczą marionetki.
Widać hipokryzję i zakłamanie tych polityków, którzy wobec kneblowania mediów w Niemczech czy Francji odnośnie "wybryków" "uchodźców" o "południowym wyglądzie" poprawnie politycznie milczą, [...] a wobec wyrzucenia z pracy tego czy innego posłusznego dziennikarza rozdzierają szaty i zaczynają wrzeszczeć.
Polacy dali radę z PO-PSL-SLD, więc dadzą radę i z komisarzami, nawet tak bolszewickimi jak ci z UE. |
| |
|  |
|
| Marszałek |
|
34536. | Ludzie prości pytają się:
Kiedy adwokaci, medycy, [...] kwiaciarze, wynajmujący mieszkania - zaczną płacić podatki, wystawiać paragony?
Kiedy wreszcie skończy się obrót lewym towarem w sklepach, a nawet w aptekach, bo można np. kupić leki "na receptę", ale bez niej (ich cena jest podwójna). [...]
PO-PSL urodziło potwora, mafijne państwo korporacyjne.
Gigantyczne pieniądze są do ściągnięcia. |
|
| Marszałek |
|
34533. | Nowe władze PiS-u na naszym lokalnym podwórku.
Ciekaw jestem czy tron Pani dyrektor w szpitalu powiatowym zostanie obsadzony kimś nowym? Powiew świeżości na tym stanowisku byłby jak najbardziej wskazany z korzyścią dla wszystkich. [strona 4-5] |
|
| pielęgniarka |
|
34532. | Audyt nie tylko Komendy Głównej Policji potwierdza, że po wybuchu afery taśmowej [u "Sowy"] co najmniej kilkudziesięciu dziennikarzy znalazło się na podsłuchu służb specjalnych, podległych ministrowi Bartłomiejowi Sienkiewiczowi w rządzie PO-PSL.
Szpiegując prywatność dziennikarzy oraz ich rodzin rząd chciał wytropić źródło kompromitujących PO-PSL nagrań.
Już po wyborach i zmianie ekipy rządzącej niszczenie dowodów takiego niewątpliwego przestępstwa inwigilacji nic nie dało. Wobec oficerów policji wszczęto postępowania dyscyplinarne. Sprawa jest rozwojowa. |
| |
|  |
|
| Agent J-23 |
| Iława, Wtorek 12-01-2016 |
|
34531. | Odnośnie wpisu numer: 34528 Gratuluję empatii i pomysłowości - świnka morska i piesek w jednej budzie! Daleko zajdziesz :)
"Do czego to doszło by dbać o zwierzęta niż poświecić 10 minut dla cierpiących dzieci i osób w podeszłym wieku". Tobie wystarczy poświęcić im tylko 10 min, ja niestety, zajmuję się nimi przez kilkanaście godzin dziennie.
Koncertów niestety nie mogłem oglądać z wiadomych względów - albo opieka albo przyjemność!
Mam nadzieję, że dziecko nie wrodzi się w tatusia. |
|
| owsik |
| Susz, Wtorek 12-01-2016 |
|
34530. | Czy manipulator rachunkowy i księgowy szmugler Jerzy O. z fundacją błota oświadczyli już, że w ramach protestu przeciw "zamachom na demokrację" nie wystąpią więcej w pisowskiej Telewizji Narodowej? |
| |
|  |
|
| anty-bolszewik |
|
34529. | Odnośnie wpisu numer: 34527 Gdybyś porządnym był wnuczkiem, to zawiózłbyś dziadka do doktora samochodzikiem, a nie rozprawiał o odległości do lecznicy od przystanku.
Taki z ciebie wnuczek...? |
|
| Marszałek |
|
34528. | Odnośnie wpisu numer: 34520 Z przyjemnością oglądałem widok z dzieckiem na balkonie. Nawet mój pies i kawia domowa (świnka morska) nie zabiły się o budę. No cóż, główny sponsor WOŚP będzie miał co robić :)
Proszę podaj te ofiary, które ucierpiały od fajerwerków. Do czego to doszło by dbać o zwierzęta niż poświecić 10 minut dla cierpiących dzieci i osób w podeszłym wieku.
I brawo dla organizatorów, a przede wszystkim dla niezłomnej Pani Ani. Wolałem przyjechać na koncerty do Susza, bo zawsze jest ciekawiej. |
|
| Kalita |
| Iława-Susz, Poniedziałek 11-01-2016 |
|
34527. | Odnośnie wpisu numer: 34513 Masz problemy z dzieleniem przez dwa?
Przekonaj się sam, wsiadaj w samochód i uruchom ręczny licznik jeśli masz pomiar na metry. Jeśli nie, to wskakuj na hulajnogę albo na piechotę licz kroki metrowe.
Zmierzając od przystanku Rondo Ostródzka w kierunku Ośrodka Rodzina jest prawie 500 metrów (do drzwi).
Zmierzając od przystanku Rondo Dąbrowskiego w kierunku Ośrodka jest prawie 1000 metrów.
Powiem jeszcze raz - człowiek starszy, chory, obolały nie da rady przejść nawet 10 metrów. Czy dociera to do kogokolwiek w ZKM lub ratuszu? |
|
| wnuczek z paszportem |
| Iława, Poniedziałek 11-01-2016 |
|
34524. | ZAMIAST BOJERA WOLAŁ SAMOCHÓD
Znany kierowca rajdowy Krzysztof Hołowczyc szalał terenówką po lodzie zamarzniętego jeziora Ewingi w Zalewie.
Dopóki naraża tylko siebie, ryzykuje na własną odpowiedzialność. Taka jazda karana jest tylko z pasażerem.
Więcej przeczytasz w bieżącym wydaniu KURIERA (strona 3). |
| |
|  |
|
| KURIERZY |
|
34521. | Odnośnie wpisu numer: 34511 ...dlatego uważam, że należy w prokuraturze i sądach zrobić sprzątanie i chwycić towarzycho wzajemnej adoracji za pysk. Nie można dłużej czekać. Zgnilizny trzeba się pozbyć [...], rozkład tkanki zatruwa umysły i serca młodego pokolenia.
Widzicie Polacy jaka jest reakcja w komunie UE. Zorganizowana grupa.
* * *
Mam kontakt z młodymi ludźmi po prawie, którzy są na drodze do zawodu sędziego i prokuratora.
Problem leży nie w tym, że muszą zdawać arcytrudne egzaminy, ale w tym, iż podlegają żywcem praniu mózgów przeciw reformom, przeciw oczyszczaniu, dekomunizowaniu, lustracji. Podlegają w pewnym sensie środowiskowej indoktrynacji na odpowiednią stronę, tresowani uległości wobec "góry" rządzącej w sądownictwie, inwigilowani w sensie postaw i własnego sumienia. Proszę pamiętać: ich sumienia podlegają lasowaniu i zmiękczaniu. Stąd bierze się podłość w procesie dochodzenia do prawdy i weryfikacji prawdy.
Sytuacje opisywane niektórych programach telewizyjnych są czubkiem góry lodowej, zaś odpowiedzialność za "pomyłki" jest żadna [...]
* * *
Tak dziwnie składa się, że ci, których rozpoznano w kwestii postaw nieodpowiednich, zdradzili się poglądami niesłusznymi, to egzaminy pomyślnie nie poszły, a jeśli tak, to dla nich nie ma etatu. |
|
| Marszałek |
|
34520. | Chciałem podziękować WOŚP w imieniu wszystkich zwierząt za huczny pokaz, którego były świadkami po 20:00.
Mam nadzieję, że za pokaz zapłacił Pan Koordynator z własnej kieszeni.
"Mierzymy wysoko" - to hasło 24 hucpy, przepraszam, szlachetnej inicjatywy, dzięki której wiele zwierząt przypłaciło życiem, bo komuś zabrakło wyobraźni!
Świąteczna pomoc, a może raczej róbmy co chcemy, nic nas nie obchodzi.
Hau hau, miau miau :( |
|
| owsik |
| Susz, Niedziela 10-01-2016 |
|
34516. | Iława z lotu ptaka, warto obejrzeć! |
| |
Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288
|