|
33452. | Odnośnie wpisu numer: 33444 To jest trochę irytujące.
Doceniam te wszystkie inicjatywy. ICK ruszyło w końcu, coś się zaczęło u nas dziać.
Iława nam pięknieje, tylko właśnie - co poza tym? Czy oprócz szeroko rozumianej turystyki w okresie wiosenno-letnim będą w najbliższej przyszłości otwarte zakłady pracy?
Przepraszam, chociaż jeden niech powstanie, to już będzie coś. Czekam na informacje dotyczące frapującego mnie tematu. |
|
| Kamil |
| Iława, Poniedziałek 03-08-2015 |
|
33451. | Świetny felieton Bartosza Gonzalesa o Wydziale Promocji Miasta Iławy
[strona 36].
Sądząc po tym, że Pan Bartosz jest stałym bywalcem ratusza, od razu da się zauważyć, że felieton pisany na zlecenie Wydziału Promocji. Zgodnie z zasadą marketingu, nieważne czy o Tobie dobrze czy źle piszą. Ważne, by nazwiska nie przekręcili. [...] Darmowa promocja w Kurierze. |
|
| obserwator [65] |
|
Odp. | Na jutro poszukaj sobie cienia i absolutnie nie wychodź z niego, bo zapowiadają jeszcze większy upał niż dziś. |
|
| moderator dyżurny |
| KURIER IŁAWSKI, Poniedziałek 03-08-2015 |
|
33449. | Odnośnie wpisu numer: 33446 Hańba!
PO-lszewicy nawet flag nie powiesili na magistracie w Suszu.
Ale na sponsorowanie żałosnej plandeki na byłej krochmalni to kasa jest.
Może Kurierzy przyjrzą się dlaczego komunalka za pieniądze podatników wyremontowała siedzibę towarzystwa? Mam nadzieję, że harcerze nie zawiedli w rocznicę Powstania Warszawskiego. |
|
| sportowy |
| Susz, Poniedziałek 03-08-2015 |
|
33448. | 1. Partia w nazwie OBYWATELSKA.
2. Listy wyborcze ustalane są w centrali przez wodzów według klucza partyjnego, frakcji, koterii i sympatii.
3. W efekcie partia "obywatelska" (z nazwy) do reprezentowania obywateli danego regionu desygnuje aparatczyków z centrali. |
|
| logik |
|
33447. | Średnio wygląda sprawa przyznawania mieszkań komunalnych w Suszu.
Proszę o przyjrzenie się tematowi.
Odmownie rozpatrzono wniosek kobiety, matki trójki niepełnosprawnych dzieci, a mieszkanie przyznano Anecie N., której zatrudniający ją w swojej firmie wujek Waldemar przebywał w ostatnim miesiącu na wczasach z Burmistrzem Susza.
Jak to możliwe, że na komisji nie było kompletu dokumentów, a dla Pani, której nazwiska na próżno szukać we wcześniejszych listach nagle znajduje się mieszkanie.
Ile takich wałków miało wcześniej miejsce?
Miasto już żyje tym tematem. Ciekawe jak zmieniony zostanie protokół ze spotkania i kto zostanie kozłem ofiarnym...? |
|
| szczygieł |
| Susz, Poniedziałek 03-08-2015 |
|
33446. | Odnośnie wpisu numer: 33443 1 sierpnia stowarzyszenie "Iławscy Patrioci", razem z Ruchem Narodowym oraz kibicami Jezioraka w skromny sposób uczcili godzinę "W".
Jak uczciły to władze miasta i powiatu?
Znów zapomniano? Tutaj pytanie, zwłaszcza do PiS lokalnego, bo od SLD czy Platformy nie ma co wymagać.
Kreujecie się na partię patriotyczną. Jak w Iławie to uczciliście? |
| |
|  |
|
| Łukasz Tulwiński - Ruch Narodowy |
|
33445. | Pytanie do Pana Polańskiego.
Kogo Panu wytypował Pan Rygielski do startu na posła z ziemi iławskiej z listy PiS-u? Czy "wasze" struktury PiS (czyli około 4 osoby) podjęły już tak trudną decyzję?
Wiem wiem, jak zawsze temu wyborowi towarzyszyła burzliwa dyskusja z wszystkimi członkami PiS-u. |
|
| Miron |
| powiat iławski, Poniedziałek 03-08-2015 |
|
33443. | Jerzy Owsiak podczas Przystanku Woodstock tymi słowy powiedział o uczczeniu pamięci tych, którzy oddali życie w Powstaniu Warszawskim:
"Wkurwia mnie, kiedy ktoś uzurpuje sobie prawo do narzucania nam, komu mamy hołd składać."
Czerwone bydło z komunistycznej familii nigdy nie zrozumie pojęć takich, jak honor, odwaga i poświęcenie. Dlatego jest wkurwiony. Aż się jąka. |
|
| anty-bolszewik |
| Iława, Niedziela 02-08-2015 |
|
33444. | Odnośnie wpisu numer: 33383 Kamil niedawno pytał: co zrobiono w/s miejsc pracy w Iławie? Wam tymczasem w głowach tańce i zabawa? Od tego chleba nie będzie, ale igrzysk… owszem – taaaak!
Niekiedy igrzyska ważniejsze od chleba, emocje bowiem wstrzymują przemianę materii, a raczej blokują odczucie "głodu". Wiem co powiecie. "My nie głodujemy".
Za chwilę będą kolejne rozrywki z udziałem czołówki polskiego jazzu, starego, dobrego orleandzkiego jazzu, blues też zawita; mnóstwo zagranicznych gości z Ameryki, Francji itd itp. – Bo od piątku nad jeziorem będą hucznie grać na saksie, będzie bęben, czyli dżaz, na przytulność przyjdzie czas.
A dlaczego nie pytacie: ile to wszystko kosztuje? Tylko uciecha w głowie?
Wiecie co wam powiem: mnie wystarczy popatrzeć jak w zaciszu Iławki i niemych łabędzi nasi artyści rzeźbią świątki.
I jeszcze jedno.
Oni, rzeźbiarze, są nami, po których, jeśli dłutem wydłubią, pozostaną dzieła. Możemy powiedzieć o nich: to są nasi ludzie, z nimi jesteśmy, z nimi się identyfikujemy, stanowią naszą tożsamość. A jazzmani wyjadą i cicho sza... jak po jazzie, jak po wszystkich igrzyskach. |
|
| Świątek |
| Iława, Niedziela 02-08-2015 |
|
33439. | Odnośnie wpisu numer: 33438 Nie mają za co płacić?
A niech zlikwidują radnych wojewódzkich, powiatowych połowę gminnych senatorów, setki fundacji, ekspertów itd
A suka jeździ Pendolino zamiast być uwiązaną przy budzie, a za nią buda z meblami, samolot i limuzyny. I jeszcze suka szczeka mi, że chce być blisko mnie. |
|
| dróźnik szlabanowy |
| Susz, Piątek 31-07-2015 |
|
33438. | Trwa demontaż i upadek państwa polskiego.
Od 1 września w całym kraju nie wyjadą na trasy pociągi InterRegio.
Samorządy poszczególnych regionów nie są w stanie dalej dopłacać do tych połączeń.
Żegnajcie staży druhowie: „Mewa", „Portowiec", „Warta", „Drwęca", „Mamry", „Spodek", „Lednica", „Szyndzielnia", „Giewont", „Białowieża" itd.
Młodzież ucieka z Polski samolotami. Najtaniej z Modlina.
POlska w budowie.
Sukces 25-lecia. |
|
| Ola Mała |
| Iława, Piątek 31-07-2015 |
|
33437. | Odnośnie wpisu numer: 33436 Panie Kochany! Ja zaś żyję w Iławie od 70 roku wieku XX i zawsze było mi dobrze. Nie za dużo zarabiałem, niewiele wydawałem na balangi, nie trwoniłem grosza. [...] Emeryturę mam nie za wielką, ale ustawiłem sobie życie [...] na małe ale stałe dochody. Jeśli Bóg mi pozwoli i większe choroby mnie nie dopadną, to jakoś dociągnę do upragnionego Nieba i spotkania z Panem.
Ty zaś Panie płaczesz, że cię oszukali. I masz rację, mnie też oszukiwali i teraz tak samo jak ciebie, ale co mam zrobić.
Popatrz. Jednego już nie ma. Tego bogacza. A ty i ja - jesteśmy. Ile on by oddał, aby być z nami. Wszystkie miliony i milijardy. Ale już nie może tego zrobić. A my jeszcze ciągniemy na tym świecie.
I daj spokój Panu Burmistrzowi z pytaniami co on zrobił dla Iławy. Nawet gdyby nic nie zrobił, to tak czy owak ktoś musi być burmistrzem. Natomiast my być nie musimy.
Podobnie jak z tym greckim powiedzeniem: "Życie nie jest konieczne, ale żeglowanie (też w życiu) jest konieczne". |
|
| Marszałek |
| Iława, Czwartek 30-07-2015 |
|
33436. | Odnośnie wpisu numer: 33426 Jak żyję w Iławie już 30 lat, jeszcze nie słyszałem żeby tak źle się działo jak dziś. Co to się wyprawia w naszym regionie to przechodzi ludzkie pojęcie, więc muszę zabrać głos, bo mnie boli sprawa tego PO-owskiego dziadostwa, czytaj (starostwa).
Co to jest? - ja się pytam. I co tam się dzieje, że jakaś tam Rabczyńska całym tym bajzlem rządzi i nikt się nie sprzeciwia, nawet starosta Polański nie ma nic do powiedzenia.
Nagrody, stołki i kasę przytulają naszą z podatków... społeczeństwa na którą ciężko pracujemy my wszyscy! [...] Za co? Za picie kawy? Otwieranie rond? Śmiesznego portu? Przecinanie wstęg? Chyba dziadów POgieło do końca! Wstyd i hańba!
Rozwalić i wywalić to dziadostwo! [...] Na jaką cholerę nam darmozjadów utrzymywać...?!
Iławianie obudźcie się! Czas na zmiany! Na jesieni wybory! Wyjdźmy z domów i wybierzmy lepsze jutro! Nie dla nas, a dla naszych dzieci.
NIE dla darmozjadów! |
|
| mieszkaniec powiatu |
| stodoła, Środa 29-07-2015 |
|
33434. | Odnośnie wpisu numer: 33433 Jak daleko ten "rząd" jeszcze zajdzie w swym paranoicznym marszu i walce o utrzymanie władzy?
Może niech, idąc śladem Zygmunta III Wazy, przeniosą już tę stolicę Polski np. do Budy Ruskiej.
Jak patrzę na te peregrynacje koczowników, to przychodzi mi na myśl piosenka Maryli Rodowicz pt. "Jadą wozy kolorowe taborami". |
| |
Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288
|