Logo Kurier Iławski

Pierwsza strona
INFORMACJE
Opinie
Kurier Zdrowia i Urody
Papierosy
CENNIK MODUŁOWY
Ogłoszenia drobne
Ogłoszenia modułowe
Stopka
Wyszukiwarka
FORUM

INFORMACJE
Znowu podwyżka za wywóz śmieci
Nowa sekretarz miasta Iławy
Hulajnogi blokują miasto
Kto wreszcie zlikwiduje szlabany?
Kolejna porodówka zlikwidowana
Szef zapłaci za zmarłego pracownika
Koniec ery Adama Żylińskiego
Zabił ją narkotyk
Odeszła legenda sportu
Nie żyje Aleksandra Zecha
Iga Świątek i Agnieszka Radwańska polubiły Iławę
Droższe bilety autobusów miejskich
Czy ktoś kradnie nawet woreczki na psie kupy?
Paszport wyrobisz w Iławie!
Czy przewodniczący Brzozowski straci mandat?
Znany muzyk jazzowy oskarżony o pedofilię
Remont mieszkania ITBS. Chciałam tylko normalności.
Znaleziono zwłoki kobiety
Dziecko zmarło w Dzień Dziecka
Pierwsza sesja i już podwyżka zarobków burmistrza
Więcej...

Forum

32469. 
Być może uda się zapobiec instalacji pełnych ekranów wzdłuż torów nad Małym Jeziorakiem. Urząd Miejski w Iławie zlecił pomiar hałasu przy ulicy Nowomiejskiej. Może się okazać, że wcale nie jest tak głośno, jak mogłoby się wydawać.

Strona 11.
 KURIERZY
 Iława, Niedziela 01-03-2015

32466. 
Odnośnie wpisu numer: 32461

Panie Kamilu, doskonale pamiętam moje pierwsze rozmowy z Panem prowadzone na tym Forum. Od tamtej pory minęło kilkanaście miesięcy i nic się nie zmieniło w moich zapatrywaniach na przyszłość naszego miasta Iławy.
Możliwość przeprowadzenia nad Jeziorakiem zawodów rangi IronMan to jedna z wielu animacji, którymi chcemy się posłużyć, by nadać Iławie inny rytm. Będzie ich dużo więcej i gwarantuję Panu, że wywołają one równie dużo mieszanych, skrajnie odmiennych odczuć. Wcale mnie taka perspektywa nie zniechęca. Tak już być musi, a dla mnie parcie pod prąd to nie pierwszyzna. Najważniejsze, że ja i moje otoczenie w jasny sposób będziemy rozumieć dokąd zmierzamy w atmosferze starannie zachowywanej RÓWNOWAGI.
Jestem przekonany, że ciężką organiczną pracą wypełnimy Iławę tak wyczekiwaną przez mieszkańców treścią. To się nie zdarzy od razu, bo cudów nie ma, ale warto wykazać odrobinę zaufania i cierpliwości, by lepszych dni dla naszej iławskiej wspólnoty z przekonaniem wyczekiwać...
 Adam Żyliński
 Iława, Niedziela 01-03-2015

32465. 
Odnośnie wpisu numer: 32464

Dziergaj że już lepiej na tych drutach i...
Przy tym tylko pozostań.
 iławianka 53
 Iława, Sobota 28-02-2015

32464. 
Odnośnie wpisu numer: 32457

Dzisiaj "Wydział Promocji i Współpracy z Zagranicą", a jutro może być:
"Wydział Informacji, Turystyki i Promocji Miasta". Tylko co to zmieni?

Mogę również nakreślić zakres pracy, przykładowy:

- współpraca z agencjami reklamowymi w zakresie tworzenia koncepcji kreatywnych dla kampanii reklamowych;
- konsultacja i weryfikacja rocznych i szczegółowych planów promocyjnych (media-plany);
- konsultacja i weryfikacja brief-ów kreacyjnych do prowadzonych kampanii promocyjnych;
- kontrola skuteczności podejmowanych działań itp.

Lemingi i tak się nie połapią, ale będzie ładnie wyglądało!

Ps. Panie Burmistrzu, proszę ze zrozumieniem przeczytać swoje przedwyborcze pisanie - naprawdę warto. [...]
 natasza_pegeerówka
 Ulnowo, Sobota 28-02-2015

32463. 
Odnośnie wpisu numer: 32459

Pozwolę sobie porozmawiać z Bartoszem Gonzalesem na okoliczność tematu o pośrednikach w obsłudze szpitala.

Piszesz we wcześniejszym felietonie o tej dyrektorce szpitalnej oraz o rozczłonkowaniu zatrudnienia. A na diabła ona tam, skoro od zrządzania szpitalem była druga dyrektorka - ludzik u Rygielskiego w powiecie. Jeśli chodzi o szpital, to mając lekarzy pod ręką to damy sobie jakoś radę, ale kiedy zielony ludzik zacznie nas nadgryzać, to?

Widzisz Gozalesie, w wojsku, by taniej było, przyjmują chłopaków na wojnę z Talibami do pracy, a nie na służbę. Bo gdyby "na służbę", to po 15 latach mogliby już odchodzić na emerytury. Ale oni nie odeszli by, co najwyżej 1%. Jednak dla taniochy, niby taniego zatrudnienia, przyjmują do pracy na 12 lat, zaś po niej odsyłają do domu, zapominając Gozalesie o tym, iż tenże żołnierz po Afganistanie i Iraku, mówię o misjach, należy do elity w wyszkoleniu bojowym. Takiego bojownika wyganiają do domu, by przyjmować następnych, szkolić, a potem zwolnic do domu.

Nie wiem czy wiesz, ze Polska nie ma w armii rezerwy, czyli takich, którzy w razie napadu ludzików zielonych ze wschodu, wspomogliby armię aktualną, zawodową w poborze. Armia polska jest bez rezerwy takiej jaką mieliśmy za komuny, jaką mają narody dziś, chcące być pewni swego istnienia i państwowości.

A czy wiesz Bartoszu, że w armii polskiej, czyli w jednostkach nie ma już kuchni, ze "czarni cywile" chronią te jednostki a nie sami żołnierze; że są oni skorumpowani z elementem; że donoszą narkotyki żołnierzom?

Jedzenie przywozi często katering, a jeśli jest kuchnia, to żywność kupowana jest w drodze kretyńskich przetargów, czyli to co najtańsze, jakby nie mógł czynić tego osobiście żołnierz zawodowy, chorąży czy inny, a nad nim stał oficer żywieniowiec i tez byłoby taniej. A wiesz ze tania kiełbasę jedzą psy? A zastanowiłeś sie Bartoszu, kto ugotuje strawę wojsku w razie wojny, kiedy kuchnie polikwidowane: catering?

Taka jest Panie nasza Polska. Dlatego taki kraj, jeśli nie pójdzie w zabór, to kompletnie zostanie zdenaturyzowany moralnie i gospodarczo - o czym napisałeś już w swym felietonie.
 Marszałek
 Iława, Sobota 28-02-2015

Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288

32462. 
Odnośnie wpisu numer: 32460

Warto odnotować, że stacja TVN [...] co prawda pokazała tę sytuację z pozowaniem do zdjęcia i nawet nazwaniem Kozieja "Szogunem", lecz...! Ano właśnie!
Filmik został odpowiednio zmanipulowany i skrojony. Scenę wejścia przez Komorowskiego z butami na fotel spikera parlamentu – wycięto.